Китайският уебсайт на Nvidia продължава да изброява решения за работни станции

...
Китайският уебсайт на Nvidia продължава да изброява решения за работни станции
Коментари Харесай

Правителството на САЩ забрани най-бързия графичен процесор на Nvidia за игри от Китай — производителят на чипове оттегля списъците с RTX 4090 поради проблеми с изкуствения интелект, но оставя RTX 6000 Ada

Китайският уеб страница на Nvidia продължава да изброява решения за работни станции RTX 6000 Ada. RTX 6000 Ada е най-мощната графична карта на компанията и предстои на експортни ограничавания за Китай (и някои други страни) според най-новите търговски правила на Съединени американски щати. Всъщност, с стилен вентилационен охладител и 48 GB памет, RTX 6000 Ada е доста подобаващ за образование по изкуствен интелект. За разлика от тях, VideoCardz видя, че Nvidia и нейните сътрудници към този момент не продават GeForce RTX 4090 графична карта в Китай и компанията отстрани всяко споменаване на потребителския артикул от китайския си уеб страница.

Geforce RTX 4090 на Nvidia — един от най-добрите графични карти наоколо — базира се на графичен процесор AD102 и има общ резултат за продуктивност на обработка от 5280 (на базата на неговата FP8 Tensor FLOPS продуктивност от 660 TFLOPS), което я прави продукт с опция за експортиране (тъй като неговата TPP е над 4800). За да доставят артикули GeForce RTX 4090 в Китай, Nvidia и нейните сътрудници в този момент би трябвало да получат лиценз за експорт от Министерството на търговията на Съединени американски щати. Такива заявки за лиценз се преглеждат с хипотеза за отвод, тъй че наподобява, че Nvidia избира да не продава своите GeForce RTX 4090 в Китай.

Като се има поради горното, необичайно е, че компанията продължава да предлага своите RTX 6000 Ada Generation графична платка за експерти в Китай. Това решение разполага с графичен процесор AD102 с задействани 18 176 CUDA ядра, тъй че общият му резултат за продуктивност на обработка е 5 828 (на базата на неговата 728,5 FP8 TFLOPS продуктивност без рядкост). Всъщност тази графична карта носи 48 GB памет, тъй че в действителност е по-подходяща за AI образование и заключения от насочената към потребителите GeForce RTX 4090.

Това, което може би е по-важно е, че RTX 6000 на Nvidia Ada Generation идва с компактна система за изстудяване с вентилатор, която я прави лесна за потребление в среди на центрове за данни и която я прави потребна както за работа с AI обучение/изводи, по този начин и за високопроизводителни калкулации, защото поддържа FP64 без ограничавания.

Не е ясно за какво Nvidia към момента изброява своята графична карта RTX 6000 Ada Generation на китайския си уеб страница. Може би компанията има намерение да кандидатства за лиценз за експорт, с цел да продължи да продава този артикул на стойност $6800 в Народната република, или може би сътрудниците на компанията към този момент имат доста от тези карти в Китай и затова ще могат да продължат да продават наличия за известно време. Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР